4 GOUDEN TIPS VOOR HET THUIS TRAINEN

Geplaats door Industex SL op

THUIS TRAINEN – heeft veel voordelen. Om maar een paar te noemen: je bespaart geld. Denk bijvoorbeeld aan dure lidmaatschappen voor sportscholen en eventuele transportkosten om naar de sportschool toe te gaan. Ook bespaar je tijd.. je bent bijvoorbeeld geen reistijd kwijt om naar de sportschool te gaan. Daarnaast geeft het je flexibiliteit en vrijheid..Je kunt trainen waar en wanneer je zelf wilt, al is dat om 3 uur ´s nachts. En last but not least, gemak! Comfortabel  in je eigen huis trainen is een stuk aangenamer en laagdrempeliger..

Maar dan nu, hoe kun je het beste thuis trainen? We geven je hieronder 4 tips.

  1. Maak een plan

Dit helpt je om je aan je workout-schema vast te houden. Bovendien hoef je niet elke keer na te denken over hoe, wanneer en wat je nu weer gaat trainen.

Kies de dagen, tijd, wat je gaat trainen en probeer je er aan te houden!

  1. Kies de juiste plek

Zorg dat je voldoende ruimte hebt en dat er geen onjecten in de weg staan. Zorg er eventueel ook voor dat je niet gestoord kan worden. Waar we meteen bij ons volgende tip komen.

  1. Vermijd afleiding

Wat de een afleidt hoeft de ander niet af te leiden. Echter is het bijvoorbeeld handig om ervoor te zorgen dat alle huishoudelijke taken gedaan zijn. Zodat je je volledig kan focussen op trainen in plaats van te denken aan allerlei karweitjes die nog op je wachten. Train op een moment dat je alleen thuis bent of zorg ervoor dat anderen je niet kunnen storen.

  1. Zorg dat je alles wat je nodig hebt, bij de hand hebt

En dan hebben we het niet alleen over eventuele fitnessapparaten, maar ook een flesje water! Jezelf hydrateren is erg belangrijk tijdens het sporten, omdat je veel vocht verliest door het zweten. 

Met deze 4 gouden tips ben je al een heel stuk op weg om effectief, makkelijk en comfortabel thuis te trainen/sporten/bewegen. 💪😊

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.